The rumour.

 
 
 
Dansul nu i se mai păruse nicicând într-atât de istovitor. De fapt, nu mai avusese, vreodată, o partenera atât de zăpăcită.
Se împiedicase în faldurile rochiei ei de îndeajuns de multe ori încât să se facă de ras pentru un an, doi. Îl călcase pe piciorul stâng de nici nu-şi mai simţea întreaga labă. Îi zvâcnea şi creierul de cât efort depusese pentru a suporta acea şaradă. Însă, niciodată nu se mai simţise atât de viu . Atât de viu şi…
Nu-şi mai găsea cuvintele pentru a descrie cât de ridicol de fericit era. De vină erau ochii ei pătrunzători, ca două  nestemate neşlefuite. Sau, poate, parfumul ei cald. Sau chiar zâmbetul ei însoţit de o minunată gropiţă. 
Probabil toţi îl credeau un idiot, pentru simplul fapt că rânjea ca unul. Îşi închipuia priveliştea oferită oamenilor: o creatură dezlănţuită alături de o făptură dezordonată.
Se completau.
Coroniţa ei, deja, îi zburase de pe cap. Să nu mai pomenească de evantaiul care se găsea în cocul unei matroane stupide. Tocul unui pantof se rupsese, aşa că el era nevoit să o târâie prin toată sala de bal. 
Presupusele domniţe bârfeau , dar  
niciuna nu se putea compara cu ea. Frumuseţea ei provenea dintr-un izvor nesecat de blândeţe, iubire şi inteligenţă. Mai ales inteligenţa care i se reflecta în ochii ei mari, albaştri.
Arăta ca o zână cu părul ieşit din împletitura, ce-i încadra perfect faţa. Nu îi venea să creadă ce noroc dăduse peste el.
Era a lui. Minunăţia aceea era a lui. Şi nu avea de gând să o împartă cu nimeni.
Îi îmbunătăţea, în mod considerabil, viaţa.
Plictisitoarea lui viaţă. 
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s