Uniunea Europeana.

Trebuie sa recunosc faptul ca, aderarea Romaniei in U.E. nu a avut un impact, in mod special, asupra vietii mele sau a familiei , de aceea nici ca m-as fi ”stresat” sa aflu mai multe informatii.

Cred ca, pe atunci, nici nu intelegeam ce si cum, iar anul 2007 abia daca imi indica  si altceva, decat ca trecusem cu bine in clasa a V-a.

Insa, acum ca stiu si am rumegat pe indelete beneficiile aduse de pe urma integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, pot doar sa ma bucur.

Mai devreme sau mai tarziu, toti cetatenii au descoperit ca a fi membru U.E., nu consta doar in a beneficia de o moneda comuna, nu.

Ci au descoperit si ca, tot ei pot circula liber pe aproape tot continentul, fiindu-le foarte usor sa gaseasca un loc de munca sau sa se stabileasca definitiv in unul dintre statele membre.

Chiar si eu visez sa pot atinge cu propriile-mi talpi, pamantul irlandez si sa respir aerul atat de strain mie. Un vis placut, zic eu, care, cat de curand, poate deveni realitate.

De ce?

Pentru ca ,aderand in U.E., am dobandit, cu desavarsire, acest drept.

Nemaivorbind de fenomenul, ce poate fi produs, ca rezultat al promovarii egalitatii dintre oameni, precum si respectarea drepturilor omului. Incepand cu aceasta sustinere, putem obtine in totalitate aceste lucruri.

Nu este necesar decat sa fim mai deschisi catre noile orizonturi, care se intrevad.

Cat despre tabara bloggerilor, organizata la Ipotesti, le multumim Centrului Europe Direct BotosaniPrimariei Botosani si Memorialului Ipotesti, pentru sprijinul oferit. Este o ocazie prielnica pentru a cunoaste noi persoane si a ne destinde.

romania_steag_fata_de_copil_mic1_94511300

Reclame

Un gând despre „Uniunea Europeana.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s